Минерали за защита | Protective minerals

Минерали за защита | Protective minerals

Минерали за защита съдържа три важни минерала за укрепване на имуните сили на организма..

Минералният баланс на организма е важно звено в имунната защита. Цинк и селен участват във формирането на имунния «щит», а при настъпило заболяване помагат да се облекчат симптомите и да се намали риса от усложнения. Калий — незаменим участник в клетъчния метаболизъм. Този макроелемент допълнително поддържа работата на организма при заболявания. И нещо особено важно — помага в работата на сърдечно-съдовата система, която се натоварва при повишена температура и промяна в обмяната на веществата.

Активните компоненти на продукта помагат:

– да се укрепят защитните сили на организма,

– да се облекчат симптомите и да се намали риска от усложнения, да се съкрати продължителността на заболяванията,

– да се възстанови минералният баланс организма.

Корал Цинк 15

Цинк — незаменим микроелемент, който поддържа най-важните функции в човешкия организъм. Притежава антиоксидантно действие, участва в регулирането на имунната система и защитава клетките на дихателните пътища при възпаление. Дефицит на цинк най-често се наблюдава при възрастните хора и по-често при жените; може да доведе до отслабване на имунитета, влошаване състоянието на кожата, косата и ноктите. Компенсирането на дефицита на този микроелемент поддъра защитните сили на организма, намалява склонността към остри инфекции на дихателните пътища и ускорява оздравяването след простудни заболявания.

Селен

Синергичен комплекс на два антиоксиданта — минерала селена и витамин С.

Селен — микроелемент-антиоксидант, който участва в защитата на клетъчните мембрани от увреждения от свободни радикали. Селен и витамин С играят значителна роля в поддържане на здравето на имунната система. Те помагат за синтеза на основните имунни клетки: лимфоцити, левкоцити, макрофаги, както и интерферон и антитела, усиливайки защитата на организма от неблагоприятни фактори. Селенът повишава еластичността на кожата, подобрява нейната бариерна функция, защитавайки я от патогените на околната среда.

ПентоКан

Източник на активен калий — един от основните електролити, който регулира клетъчната обмяна на веществата и поддържа водно-солевия (минералния) баланс.

Дефицитът на калий (хипокалиемия) често се развива при обилно потене, характерно за заболявания с висока температура, при обща слабост на организма след заболяване. Хипокалиемията влияе на състоянието на сърдечно-съдовата система, повишавайки риска от развитие на сърдечна дисфункция.

Формулата на ПентоКан се отличава с уникално съчетание на калия с рибоза и витамин С, което значительно повишава биодостъпността на този жизнено важен макроелемент и помага за поддържане на неговата постоянна концентрация вътре в клетката.“

Корал Цинк 15 (1 опаковка, 100 таблетки), Селен (1 опаковка, 100 растителни капсули), Пентокан (1 опаковка, 20 разтворими таблетки).

Преди употреба прочетете инструкцията на опаковката на всеки продукт.

Индивидуална непоносимост към компонентите, бременност, кърмене. Преди употреба са препоръчва консултация с лекар.

Да се съхранява на сухо място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца, при температура не по-висока от +25°С.

2 години от датата на производство

САЩ

Хранителна добавка, не е лекарство.

Форма на отпускане: пакет

ВИЖ